Kolozsvári káposzta
(Egy
kis újévi normalitás
ennyi
zsíros kaja után)
Most
nem a főtérrel megtelt
fanyar
emberfajra gondolok,
hanem
az ősi receptre, az isteni
ecettel
savanyúsított befőtt életre.
kinek
rizzsel, kinek káposztával,
vagy
disznósággal túladagolt
kulináris
kolozsvári capodopera.
Nem
kell hozzá más, csak egy mini
vaságy
vagy lábos, meleg kuckó,
olyan
ler új ler féle, több réteges
édes
rizshótakaró, egy húsréteg
majd
ismét savanyú káposzta
és
hogy ne legyen túl száraz
még
pár ilyen réteg és a tetejére
tehén
tejföl, (hogy korán kelj fől).
1
család, pár barát, pár pohár bor
kinek
vörös, kinek fehér,
kinek
száraz, kinek édes,
Sok
jókívánság, szeretet
és
máris tele lesz a bendő,
jó
lesz ez az új esztendő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése