Kolozsvári káposzta

(Egy kis újévi normalitás
ennyi zsíros kaja után)

Most nem a főtérrel megtelt
fanyar emberfajra gondolok,
hanem az ősi receptre, az isteni
ecettel savanyúsított befőtt életre.
kinek rizzsel, kinek káposztával,
vagy disznósággal túladagolt
kulináris kolozsvári capodopera.
Nem kell hozzá más, csak egy mini
vaságy vagy lábos, meleg kuckó,
olyan ler új ler féle, több réteges
édes rizshótakaró, egy húsréteg
majd ismét savanyú káposzta
és hogy ne legyen túl száraz
még pár ilyen réteg és a tetejére
tehén tejföl, (hogy korán kelj fől).
1 család, pár barát, pár pohár bor
kinek vörös, kinek fehér,
kinek száraz, kinek édes,
Sok jókívánság, szeretet
és máris tele lesz a bendő,
jó lesz ez az új esztendő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Brecht fordítás

Dsida fordítás

A világ potyautasa